Μεγαλύτερη έκπτωση στο φυσικό αέριο προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, με αφορμή το θέμα της ακρίβειας, επιβεβαιώνοντας τα όσα δήλωσε ο Πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Σε συνέντευξή του στον “Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής”, o κ. Μητσοτάκης μίλησε για το φλέγον θέμα της ακρίβειας και δήλωσε πως η ΔΕΠΑ Εμπορίας εξετάζει νέα έκπτωση για το φυσικό αέριο, ενώ αντίστοιχη μέριμνα θα ληφθεί και για το α’ τρίμηνο του 2022.

«Η επιδότηση για το ρεύμα έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Αν όμως το επόμενο διάστημα συνεχιστούν οι εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές, η ενίσχυση θα παραμείνει, κυρίως για τους πιο ευάλωτους» είπε ο κ. Σκρέκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Εξετάζονται νέα κριτήρια για την βοήθεια των «ευάλωτων» οικογενειών

Πρέπει να μπουν κάποια κριτήρια για να βοηθηθούν οι οικογένειες που το έχουν πραγματικά ανάγκη. «Εξετάζουμε ποια είναι αυτά τα κριτήρια», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός εξήγησε πως το μεγάλο πρόβλημα της αύξησης της τιμής του ρεύματος προέρχεται από τις εκρηκτικές αυξήσεις στην τιμή του φυσικού αερίου. «Η τιμή του αερίου αυξήθηκε 4 και 5 φορές από την περσινή χρονιά», τόνισε.

Σχετικά μια το φυσικό αέριο μέχρι τώρα έχει δοθεί 15% έκπτωση στα νοικοκυριά, όμως, όπως είπε ο κ. Σκρέκας, αυτό δεν αρκεί γι’ αυτό θα αυξηθεί. Όπως εξήγησε ο ακριβής αριθμός της έκπτωσης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. «Η έκπτωση θα συνεχιστεί για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *