Η άρση του μονοπωλίου της ΔΕΗ στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας έγινε το 2012 με εξαίρεση τα μη διασυνδεδεμένα νησιά. Σήμερα, εκτός από τη ΔΕΗ, υπάρχουν και αρκετοί ακόμα πάροχοι ρεύματος οι οποίοι ονομάζονται «εναλλακτικοί». Πρόκειται για μεγάλες επιχειρήσεις που πλέον δραστηριοποιούνται στο χώρο της παραγωγής, μεταφοράς, διανομής και πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και τα πακέτα προσφορών των εταιρειών (προς όφελος του καταναλωτή) συνεχώς βελτιώνονται.

Οι παρακάτω είναι οι πιο γνωστοί πάροχοι ρεύματος. Σχεδόν όλες οι εταιρείες που προαναφέραμε ασχολούνται και με την προμήθεια φυσικού αερίου προσφέροντας, σε χαμηλές τιμές, συνδυαστικά πακέτα στους καταναλωτές που ενδιαφέρονται και για τα δύο προϊόντα.

ΖΕΝΙΘ

Η ιστορία της εταιρείας ξεκινάει το 2000. Αρχικά, και ως πάροχος φυσικού αερίου εξυπηρετούσε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και ολόκληρη την Περιφέρεια της Θεσσαλίας. Από το τέλος του 2017 δραστηριοποιείται και στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Εκείνη την περίοδο παίρνει το όνομα ΖΕΝΙΘ. Οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι καινοτόμες και αξιόπιστες. Τα πακέτα προσφορών για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και δημόσια κτήρια είναι πολλά και ενδιαφέροντα Οι συνδυαστικές παροχές της, σε φθηνό ρεύμα και αέριο, είναι υψηλών προδιαγραφών και άκρως ανταγωνιστικές.

ELPEDISON

Με τον τίτλο Elpedison μας συστήθηκε το 2015 και ασχολείται με την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας. Από το 2017 δραστηριοποιείται και στη προμήθεια φυσικού αερίου. Αποτελεί έναν από τους πλέον αξιόπιστους και ανταγωνιστικούς παρόχους ρεύματος. Απευθύνεται τόσο σε οικιακούς όσο και σε επιχειρησιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Κληρονόμος της τεχνολογίας και τεχνογνωσίας των μητρικών της εταιρειών (Ελληνικά πετρέλαια και Edison), παρέχει ελκυστικά πακέτα για φθηνό ρεύμα και εξίσου χαμηλού κόστους τιμολόγια. Η εταιρεία προσφέρει άριστες και ποιοτικές υπηρεσίες, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.

NRG

Η NRG ως μέλος της οικογένειας του ομίλου Motor Oil ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην αγορά της ενέργειας το 2012. Σήμερα αποτελεί μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην παροχή ρεύματος και φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Απευθύνεται σε οικιακούς καταναλωτές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση. Άλλη μια πολύ καλή επιλογή για όποιον ενδιαφέρεται για χαμηλό κόστος ρεύματος και οικονομικό τιμολόγιο.

PROTERGIA

Ο τομέας ηλεκτρικής ενέργειας της Mytilineos είναι η Protergia η οποία διαχειρίζεται όλες τις ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες του ομίλου. Η Protergia, δραστηριοποιείται στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. Με επιχειρηματικό προσανατολισμό τη βιώσιμη ανάπτυξη υλοποιεί καινοτόμες επενδύσεις και έργα στον τομέα της ενέργειας. Οι ανταγωνιστικές τιμές και τα πακέτα προσφορών της εταιρείας για φθηνό ρεύμα, δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα από κάποιον που ενδιαφέρεται για προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας.

ΗΡΩΝ

Ο ΗΡΩΝ ιδρύθηκε από τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και είναι ο πρώτος ιδιωτικός Όμιλος που δραστηριοποιήθηκε στα πλαίσια της απελευθερωμένης αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα. Κατασκεύασε και λειτουργεί επιτυχώς από το 2004, την πρώτη ιδιωτική μονάδα. Είναι από τους παρόχους ρεύματος που από το 2018 δραστηριοποιούνται και στο χώρο προμήθειας φυσικού αερίου. Εφαρμόζει κάθε βιώσιμη πρακτική για το περιβάλλον και προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες για τους καταναλωτές Χαμηλής και Μέσης Τάσης. Προσφέρει εμπορικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και οικονομικά τιμολόγια στον καταναλωτή.

VOLTON

Η Volton είναι Ελληνική εταιρεία η οποία εισέρχεται δυναμικά στο χώρο της προμήθειας ρεύματος στην Ελληνική αγορά. Υποστηρίζεται από ισχυρά ναυτιλιακά κεφάλαια που της επιτρέπουν να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας. Προσφέροντας αξιόπιστες υπηρεσίες που εκπληρώνουν τις ολοένα αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες επιχειρήσεων και νοικοκυριών, φιλοδοξεί να γίνει μία από τις σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου. Παρέχει ευελιξία στις παροχές της, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πελατών. Διαθέτει οικονομικά πακέτα στην προμήθεια ρεύματος και φυσικού αερίου.